Search
Close this search box.

Κοντοσούβλι Μανιταριών

Από το Λευτέρη Λαχουβάρη, παραγωγό μανιταριών, Καθενοί

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κιλά μανιτάρια πλευρώτους φιλέτο
  • 1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλλο
  • 4 κόκκινες πιπεριές, σε κομμάτια
  • 3 πράσινες πιπεριές, σε κομμάτια
  • 3 ντομάτες σφικτές, σε κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια, σε κομμάτια

Για τη μαρινάδα

  • 8 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • Χυμό από 3 φρέσκα λεμόνια
  • Χυμό από 2 φρέσκα πορτοκάλια
  • 500 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 500 ml λευκό κρασί Εύβοιας
  • Ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Τρόπος Παρασκευής

  1. Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά για το κοντοσούβλι, τα δύο είδη μανιταριών, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα.
  3. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  4. Περνάμε σε λεπτή σούβλα, πρώτα το κρεμμύδι και μετά εναλλάξ τα λαχανικά και τα μανιτάρια και κλείνουμε τη σούβλα με το κρεμμύδι.
  5. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ψήνουμε στη σούβλα που την έχουμε στερεώσει σε απόσταση από τα κάρβουνα.
  6. Ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, ανάλογα πόσο ψημένα θέλουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
  7. Βγάζουμε από τη σούβλα και σερβίρουμε.