Search
Close this search box.

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί φέτα ΠΟΠ

Από τον Νίκο Βελέντζα, εστιάτορα, Αγόριανη

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 ½ κιλό  κολοκύθια μέτρια
  • 1 φρέσκο αυγό
  • 150 γρ. πουρέ πατάτας
  • 1 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα
  • 150 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, τριμμένη
  • 20 γρ. άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι πρόβειο με ψιλοκομμένο δυόσμο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Ξύνουμε τα κολοκύθια στο τρίφτη περιμετρικά μέχρι να φτάσουμε στα σπόρια.
  2. Αλατίζουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε  για 10 λεπτά.
  3. Αμέσως μετά τα  στραγγίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια  μπαλάκια και τα πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνουν λεπτοί.
  6. Τους αλευρώνουμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, γυρίζοντάς τους με λαβίδα.
  7. Μόλις τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  8. Τους αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για δέκα λεπτά.
  9. Σερβίρουμε με δροσερό γιαούρτι με δυόσμο ή τζατζίκι δροσερό