Ξεχωρίζουμε τις ρώγες, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το σταφύλι για 24 ώρες.
Αμέσως μετά προσθέτουμε στη κατσαρόλα το νερό, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε τα υλικά για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Τότε προσθέτουμε και τις βανίλιες και ανακινούμε την κατσαρόλα
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας.