Search
Close this search box.

Γαμήλιοι Κουραμπιέδες Αρτάκης

Από την Ελένη Νίτη, Ν. Αρτάκη

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κιλά φυτικό βούτυρο
  • 4 κιλά ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 4 κιλά αλεύρι Νο 2, κοσκινισμένο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά, μέχρι να «αφρατέψει» καλά.
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη λίγη λίγη, χτυπώντας στη χαμηλή και αργότερα στη δυνατή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά με το γάντζο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Αρχίζουμε να την πλάθουμε και να δημιουργούμε διάφορα σχέδια φύλλων, λουλουδιών ή γεωμετρικά.
  5. Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να σκεπάσουμε.