Search
Close this search box.

Μπισκότα αμυγδάλου με στέβια

Από το Σωτήρη Λασκαρίδη, executive pastry chef, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

Για το 1ο μείγμα 

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. στέβια
  • 1 στικ βανίλια ή βανιλίνη

2ο μείγμα 

  • 160 γρ. αυγά

3ο μείγμα 

  • 380 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  •  8 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Για την επάλειψη 

  • 1 αυγό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα προσθέτουμε τα υλικά από το πρώτο μείγμα και τα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να «αφρατέψουν». Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.  
  2. Προσθέτουμε το τρίτο μείγμα, το αλεύρι, το μπέικιν και τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα πλάγια. 
  3. Πλάθουμε μπαλάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε.
  4. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους. 
  5. Πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας και δίνουμε ένα σχήμα με ένα πιρούνι. 
  6. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε για να είναι τραγανά.