Search
Close this search box.

Σούπα κολοκύθας

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • λάδι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα σε κύβους.
  2. Αν θέλουμε κρατάμε λίγους κύβους και τους σοτάρουμε σε λίγο λάδι για το γαρνίρισμα.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.
  4. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και τα καρότα ψιλοκομμένα.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά και βράζουμε το μίγμα περίπου 25-30’.
  6. Αφού κρυώσει λίγο, πολτοποιούμε το μίγμα στο μούλτι για να πάρουμε μια βελουτέ σούπα.
  7. Προσθέτουμε το γάλα ή εναλλακτικά την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε λίγο ακόμη στο μούλτι και η κολοκυθόσουπα είναι έτοιμη.