Search
Close this search box.

Αστακομακαρονάδα

Από το Μανώλη Βασιλάκο, εστιάτορα, Μώλος, Σκύρος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 αστακός φρέσκος, περίπου 1.300 γρ.
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Ελάχιστο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ελαιόλαδο για σοτάρισμα και μαγείρεμα
  • 2 ντομάτες ώριμες φρέσκιες, τριμμένες
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • Μισό πακέτο μακαρόνια Νo 6 ή 10

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε τον αστακό και αφαιρούμε προσεκτικά από το κάτω μέρος στην ουρά του αστακού, την μακρόστενη μεμβράνη που μαζεύει άμμο και τη στρογγυλή μεμβράνη του θώρακα.
  2. Με μαχαίρι κόβουμε την ουρά σε 5-6 μεγάλες ροδέλες και το υπόλοιπο σώμα, το κόβουμε κάθετα σε 2 κομμάτια.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον αστακό.
  4. Τον σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
  5. Ρίχνουμε νερό να σκεπαστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον άνηθο, το μάραθο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά.
  6. Αφού βράσει ο αστακός το βγάζουμε.
  7. Προσθέτουμε στο ζωμό τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα