Μετάβαση στο περιεχόμενο
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Αρχική
Search
Μυδοπίλαφο
Από την Μαρίτσα Παπαγεωργίου, εστιάτορα, Γαλαξίδι
θαλασσινά
,
ρύζι
Φωκίδα
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print
Υλικά
1 κιλό μύδια φρέσκα Γαλαξιδίου
500 γρ. ρύζι Αμερικής, τύπου Bella
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κόκκινο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Xυμό από 3 φρέσκα λεμόνια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα πλαγίως
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
50 ml ούζο τοπικό
50 ml κρασί λευκό του τόπου μας
100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
500 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε προσεκτικά και βουρτσίζουμε τα μύδια κόβοντας τα μουστάκια τους.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αν κάποιο δεν ανοίξει το πετάμε αμέσως.
Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα μύδια.
Ανακινούμε την κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε.
Ρίχνουμε ούζο ολόγυρα στην κατσαρόλα και τα «καίμε». Σβήνουμε με το κρασί.
Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά, προσέχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Δύο λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας, βάζουμε τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πιπέρι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και αλλο και σερβίρουμε.
sissy nika
Δείτε Ακόμη
Κοντοσούβλι γουρουνόπουλο
Δείτε την Συνταγή »
Αγριοφράουλα γλυκό
Δείτε την Συνταγή »
Λιροκεφτέδες
Δείτε την Συνταγή »
Σπανακοτυρόπιτα με τραχανά
Δείτε την Συνταγή »