Search
Close this search box.

Γλυκό Αγριοβύσσινο

Από την γιαγιά Ντίνα Καλαντζή, εστιάτορα, Προυσσός

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό αγριοβύσσινο Καρπενησίου
  • 1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το αγριοβύσσινο. 
  2. Βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις.
  3. Μία στρώση ζάχαρη, μια στρώση αγριοβύσσινο μέχρι να τελειώσουν.Τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες. 
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση τα ξαφρίζουμε. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το αγριοβύσσινο μέχρι να δέσει για 1 ώρα περίπου. 
  6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζα.