Search
Close this search box.

Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά

Από το Δημήτρη Σπανό, ξενοδόχο, Παραλία Κύμης

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κ.σ. λευκό ταραμά εκλεκτό
  • 1 μέτριο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 100 γρ. ψίχα από ξερό ψωμί
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε μπολ βάζουμε το ψωμί και το μουλιάζουμε σε νερό, για 5 λεπτά. Το στύβουμε δυνατά να φύγει το νερό.
  2. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και προσθέτουμε τον ταραμά, το χυμό λεμονιού, το ψωμί. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε αργή ροή και συνεχίζουμε να ρίχνουμε μέχρι η ταραμοσαλάτα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  4. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λεμόνι ή ηλιέλαιο ακόμη.
  5. Διακοσμούμε με άνηθο ή μάραθο ή κρεμμυδάκια φρέσκα και σερβίρουμε δίπλα σε φρυγανισμένα ψωμάκια.
  6. Διατηρούμε την ταραμοσαλάτα σε σκεπασμένο μπολ στο ψυγείο.