Search
Close this search box.

Ρεβύθια σούπα

Το ρεβύθι, όπως και όλα τα όσπρια, καταναλώνεται αρκετά στη Εύβοια. Τα φημισμένα όσπρια Μαντουδίου, έγιναν πολύ γνωστά από τις αρχές της 10ετίας του 1950 και έως σήμερα έχουν κατακτήσει πολλές μεγάλες διακρίσεις για την υψηλή ποιότητα και τη γεύση τους.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1/2 κ. ρεβύθια
  • 150 γρ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
  2. Το πρωί ξεπλένουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει καλά και τα βράζουμε, αφαιρώντας συνεχώς τον αφρό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μαζί με τη μισή ποσότητα από το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μειωθεί αρκετά η στάθμη του νερού.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι, το υπόλοιπο λάδι, το δενδρολίβανο κι αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
  4. Σερβίρονται με χυμό λεμόνι.
Tips:

Για να γίνουν τα ρεβύθια σας πολύ μαλακά, αφού τα έχετε μουλιάσει όλο το βράδυ σε χλιαρό νερό, το πρωί τα στραγγίζετε, προσθέτετε μια κουταλιά σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 20-25 λεπτά. Ξεπλένεται καλά με νερό και στη συνέχεια τα βράζετε.