Gastronomy Center Central Greece
* Από το προηγούμενο βράδυ, μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό όλη τη νύχτα. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δίσκο σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως για περίπου μία ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν τελείως, πριν προχωρήσουμε στους κεφτέδες μας.
Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, αφού πλάσετε τους ρεβιθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Με ένα πινέλο βάλτε λάδι στην κορυφή των κεφτέδων. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, γυρίστε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
Πνευματική ιδιοκτησία Κατά τον Ν 2837/ 20 (όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν 2121/ 93 και ισχύει σήμερα) και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με τον Ν 100/75) απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αποθήκευση σε κάποιο σύστημα διάσωσης και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή τμηματικά ή περιληπτικά στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη ή ιδιοκτήτη site, της συγγραφέως και της φωτογράφου.