Search
Close this search box.

Παραδοσιακό κατσικάκι με ρύζι

Από την Ευφροσύνη Ευγενικού, ξενοδοχείο Νεφέλη, Χώρα

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 ½ κιλό κατσικάκι Σκύρου, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ. σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • Χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κατσικάκι μέχρι να ροδίσει γυρίζοντάς το με την λαβίδα. Στραγγίζουμε να φύγουν τα λάδια.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρέας αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει καλά, τουλάχιστον για 90 λεπτά, εξαρτάται βέβαια και από το κρέας. Τσιμπάμε με το πιρούνι και αν δεν βγάλει υγρό το κατσικάκι είναι έτοιμο.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το διαλύουμε με μισή κούπα νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή το σύρμα.
  6. Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας ανακινώντας την.
  7. Αφήνουμε να πάρει βράση και έχουμε μια ωραία χυλωμένη σάλτσα.
  8. Το κρέας συνοδεύεται με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.