Search
Close this search box.

Μακαρονάδα με γαύρους

Από τη Νατάσα Σίνη, εστιάτορα, Τριζόνια

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια ή liguine
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ντόπιο  
  • 15 γαύρους μαρινάτους με πιπερίτσες και σκόρδο 
  • 15 κουμπάκια κάπαρη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια, ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. 
  2. Σουρώνουμε τα μακαρόνια.
  3. Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο που έχει κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την κάπαρη. 
  4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μακαρόνια και το γαύρο.  
  5. Αφού ανακατέψουμε ελαφρά ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.