Search
Close this search box.

Κριθαρώτο με βασιλομανίταρα, λεντινούλες και τυρί με μαύρη τρούφα

Από το Λευτέρη Λαχουβάρη, παραγωγό μανιταριών, Καθενοί

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 50 γρ. βασιλομανίταρα, αφυδατωμένα
  • 50 γρ. λεντινούλες φρέσκες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια κεράσι
  • 60 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο
  • 750 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. τυρί με μαύρη τρούφα, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ με χλιαρό ζωμό, τα αφυδατωμένα βασιλομανίταρα και τα αφήνουμε 15 λεπτά, για να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση.
  2. Σουρώνουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζωμό.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντάς ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας ελαφρά και «σβήνουμε» με το κρασί.
  5. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, το ζωμό από τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί τρούφας.