Search
Close this search box.

Κουνέλι λαδορίγανη

Gastronomy Center Central Greece

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κουνέλι (περίπου 1.200 γρ.)
  • 2/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο χοντροκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια χυμός
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • γαρύφαλλο τριμμένο στη μύτη του κουτ. γλυκού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες χοντρές
  • 1 φλιτζάνι ξίδι για το μαρινάρισμα

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε καλά το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το μαρινάρουμε σε ξύδι για 2 ώρες. Μετά το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και τσιγαρίζουμε το κουνέλι μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Το σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2΄ μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα. Αν κατά τη διάρκεια της βράσης έχει πιει το νερό του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη.
  6. Έως ότου βράσει το κουνέλι, σε ένα τηγάνι με λάδι, ψήνουμε τις κομμένες πατάτες έως ότου κάνουν κρούστα και τις βγάζουμε σε ένα σκεύος στην άκρη.
  7. Περίπου 20΄ πριν βγάλουμε το κουνέλι, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ψημένες πατάτες και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για ενσωματωθούν, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου βράσουν οι πατάτες και δέσει η σάλτα του.