Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί που έχουμε βρέξει και έχουμε στραγγίξει, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ με τον κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις ακόμα.
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το ρύζι, να πιεί το νερό του και να δημιουργηθούν τρύπες.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο γυρίζοντας με τη λαβίδα.
Τους βάζουμε μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά και είναι έτοιμοι.
Σερβίρουμε το ρύζι σαν βάση και στην επιφάνεια βάζουμε τους κεφτέδες.