Search
Close this search box.

Kεφτέδες με ρύζι και σάλτσα ντομάτας

Από την Πόπη Νικολάου, εστιάτορα, Παύλιανη

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φρέσκο αυγό 
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ξύδι δυνατό
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα 

  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το ρύζι

  • 2 κούπες ρύζι κίτρινο 
  • 4 κούπες νερό 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψωμί που έχουμε βρέξει και έχουμε στραγγίξει, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. 
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με τον κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. 
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και τις βράζουμε μέχρι να πιούν το ζουμί τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις ακόμα.
  4. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το ρύζι, να πιεί το νερό του και να δημιουργηθούν τρύπες. 
  5. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο γυρίζοντας με τη λαβίδα.  
  6. Τους βάζουμε μέσα στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3 λεπτά και είναι έτοιμοι.
  7. Σερβίρουμε το ρύζι σαν βάση και στην επιφάνεια βάζουμε τους κεφτέδες.