Search
Close this search box.

Κεφτεδάκια από καλαμάρι

Από το Χρήστο Τσαλίκη, executive chef, Λαμία

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  Αλάτι θαλασσινό
  • 1 πρέζα ρίγανη άγρια
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο  ή 1 πρέζα δυόσμο αποξηραμένο 
  • 1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
  • 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο φρυγανισμένο, τριμμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. 
  2. Τα βάζουμε για λίγο στο μπλέντερ  και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσοχή να μην λιώσουν. 
  3.  Βάζουμε τα αλεσμένα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το δυόσμο, τη ρίγανη και τέλος το αλάτι. 
  4. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας, χωρίζουμε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε, να δώσουμε στον κεφτέ.  
  5. Τους αλευρώνουμε ελαφρά.
  6. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Γυρίζουμε με τη λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. 
  7. Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα