Search
Close this search box.

Γιουβέτσι κριθαράκι με ρεβίθια και λαχανικά

Από τον Μοναχό Ισαάκ, Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ, Τρίκορφο Φωκίδας

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια της περιοχής μας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • ¾ του φλιτζανιού κριθαράκι ψιλό 
  • ¾  του φλιτζανιού ελαιόλαδο της μονής
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλο καρότο, χοντροτριμμένο 
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • Αλάτι θαλασσινό 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν. 
  2. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το καρότο, την πιπεριά και την ντομάτα. 
  4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κριθαράκι και νερό τριπλάσιο σε ποσότητα από το κριθαράκι 
  5. Βάζουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να πήξει η σάλτσα. 
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε.