Search
Close this search box.

Μπουργέτο

Από τη Νατάσα Σίνη, εστιάτορα , Τριζόνια

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 ψάρι σκλεμπού ή χριστόψαρο ή πετρόψαρα
  • 1 ψάρι σκορπίνα
  • 2 – 3 καραβίδες 
  • 2 πατάτες 
  • 2 κρεμμύδια 
  • 1 λεμόνι 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια. 
  2. Κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, μαζί με τη σκλεμπού. 
  3. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. 
  4. Λίγο πριν το τελικό βράσιμο, προσθέτουμε τη σκορπίνα. 
  5. 10  λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο της σούπας προσθέτουμε τις καραβίδες, το αλάτι και τα πιπέρια. 
  6. Τέλος, σε ένα μπολάκι βάζουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
  7. Περιχύνουμε τη σούπα με το λαδολέμονο και αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις.
  8.  Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.