Search
Close this search box.

Γλυκό κεράσι

Μαρίνα Κουτσοπούλου, εστιάτορας, Διχώρι Δωρίδας

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια Παρνασσού
  • 750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κ.σ. γλυκόζη 

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε με το εργαλείο τα κουκούτσια. 
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη να βράσουν και προσθέτουμε τη γλυκόζη. 
  3. Τα βράζουμε για 20-30 λεπτά και ξαφρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα. 
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν.
  5. Την άλλη ημέρα, βράζουμε το γλυκό μας 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει. 
  6. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τα αναποδογυρίζουμε για μια νύκτα και το πρωί είναι έτοιμα.
  7. Έτσι «αιχμαλωτίζουμε» καλοκαιρινές γευστικές πινελιές για τις απολαμβάνουμε το χειμώνα