Search
Close this search box.

Κότσια χοιρινά μαριναρισμένα με μέλι και μπύρα

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, εστιάτορα, Διχώρι Βαρδουσίων

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κότσια χοιρινά 
  • 1 φιάλη μπύρα 
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι 
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. μέλι ελάτης Βαρδουσίων
  • Μισή κούπα αλάτι
  • Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κότσια μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν. 
  2. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες. 
  3. Αμέσως μετά τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε σε πήλινη  γάστρα.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας, το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, την μπύρα και το μέλι. 
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ΟC για  2 ½  – 3 ώρες.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε σε ξύλο από βαρέλι, κάτω από τον πλάτανο.