Search
Close this search box.

Λουκουμάδες Καρύστου

Όλη η οικογένεια λατρεύει αυτή τη ζεστή μελωμένη λιχουδιά!
Παραδοσιακοί λουκουμάδες και αφράτες τηγανίτες με μέλι ή ζάχαρη και κανέλλα, προσφέρουν πραγματική απόλαυση, ιδίως τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό φαρίνα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 γρ. μαγιά μπύρας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 λίτρο αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι καβουρδισμένο
  • Μέλι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας σταδιακά και λίγο χλιαρό νερό έως ότου να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας για περίπου 1,5 ώρα, υπολογίζοντας το μπολ να είναι αρκετά μεγαλύτερο γιατί η ζύμη μας θα φουσκώσει αρκετά.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι να κάψει καλά σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τη ζύμη με ένα κουτάλι βρεγμένο σε ένα ποτήρι με νερό για να μην κολλάει. Ρίχνουμε γρήγορα τις κουταλιές στο καυτό λάδι και ανακατεύουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή έως ότου ροδίσουν. Τους σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μέλι και σουσάμι.
Tips:

Η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής, είναι ότι στα υλικά περιλαμβάνονται οι πατάτες.