Η κακαβιά, μια πιο πηχτή εκδοχή της ψαρόσουπας, με πλούσια γεύση και αρώματα της θάλασσας, είναι γνωστή στα περισσότερα Ελληνικά νησιά και είναι διατροφικά, μια από τις καλύτερες τροφές.
Στην Νότια Εύβοια μάλιστα, συνηθίζεται πολύ από τους ψαράδες μας. Όλα τα καΐκια τα παλιά χρόνια, είχαν τα απαραίτητα για μια κακαβιά και φυσικά άφθονο θαλασσινό νερό για να την μαγειρέψουν στην αμμουδιά, ανάβοντας φωτιά με ξύλα στην παραλία.
Ψήστε λιγάκι τα καβούρια πριν τα βάλετε να βράσουν, ώστε να εμπλουτίσετε τη σούπα με ένα άρωμα ψητών θαλασσινών.
Προσοχή: Η κακαβιά δεν αυγοκόβεται!
Πνευματική ιδιοκτησία Κατά τον Ν 2837/ 20 (όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν 2121/ 93 και ισχύει σήμερα) και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με τον Ν 100/75) απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αποθήκευση σε κάποιο σύστημα διάσωσης και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή τμηματικά ή περιληπτικά στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη ή ιδιοκτήτη site, της συγγραφέως και της φωτογράφου.