Search
Close this search box.

Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού

Από τη Γερόντισσα Μόνικα, Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, Τρίκορφο Φωκίδας

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 ώριμα περγαμόντο
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 βανίλια
  • 2 φέτες λεμόνι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε καλά τα περγαμόντο. 
  2. Παίρνουμε το ξύσμα των φρούτων, τα κόβουμε στα τέσσερα αφαιρούμε την σάρκα τελείως και κρατάμε το λευκό μέρος της φλούδας.
  3. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και κάνουμε δύο βρασίματα.  
  4. Πετάμε το νερό για να ξεπικρίσει το φρούτο.
  5. Σε κατσαρόλα  βάζουμε το περγαμόντο, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας, τη βανίλια, τις 2 φέτες λεμόνι και βράζουμε, μέχρι να μαλακώσει το φρούτο και να έχουμε ένα αρκετά δεμένο σιρόπι.
  6. Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.