Search
Close this search box.

Λαυράκι ψημένο στη λαδόκολλα

Gastronomy Center Central Greece

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 4 λαυράκια (350γρ. το καθένα)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 8-10 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • 1-2 λεμόνια χυμό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγες φέτες κατσικίσιο τυρί (κομμένο σε κύβους) * προαιρετικά

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα ψάρια. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Τα αλατίζουμε καλά μέσα κι έξω και βάζουμε στην κοιλίτσα τους από 2 κλωναράκια μαϊντανό, σκόρδο, λίγο δενδρολίβανο και μία δύο φέτες λεμονιού.
  4. Κόβουμε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο σχήμα και μοιράζουμε πάνω τους τοποθετείτε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε το κάθε ψάρι με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτα κλείνοντας μέσα τους τα ψάρια και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
  6. Αραδιάζουμε τα πακέτα σε ταψί και τα ψήνουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
  7. Σερβίρουμε τα ψάρια αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, ένα πακέτο σε κάθε πιάτο, με τη λαδόκολλα μισάνοιχτη. Αφαιρούμε τα λεμόνια και αν θέλουμε γαρνίρουμε με κατσικίσιο τυρί σε κύβους και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
  8. Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με το λαδολέμονο, το γεμιστό λαβράκι στη λαδόκολλα.
Tips:

Μπορείτε να ανοίξετε τα πακέτα με τα ψημένα λαυράκια στο τραπέζι μπροστά σε όλους, κόβοντάς το με το ψαλίδι από το κέντρο ακτινωτά προς τις άκρες, με προσοχή όμως γιατί ο ατμός είναι καυτός και να προσθέσει ο καθένα στο πιάτο του, τους κύβους τυριού και τη λαδολέμονο.