Search
Close this search box.

Λαχανοντολμάδες της Κατίνας

Από την περίφημη Κατίνα Παζά, εστιάτορα, Ερατεινή

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 λάχανο μέτριο

Για το κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχάρι, περασμένο δύο φορές
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
  • Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένα  πιπέρια
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ

Τρόπος Παρασκευής

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.  Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  
  2. Πλένουμε το λάχανο και κόβουμε το κοτσάνι. Το βάζουμε σε βραστό νερό να ζεματιστεί και βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα. Τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και σε κάθε ένα βάζουμε από ένα κουταλάκι κιμά που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε τα φύλλα.
  3. Στην κατσαρόλα στρώνουμε κάτω φύλλα από το λάχανο και πάνω βάζουμε σε στρώσεις τους ντολμάδες που έχουμε  ετοιμάσει.
  4. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι λαχανοντολμάδες. 
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε ένα πιάτο.
  6. Στη συνέχεια βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. 
  7. Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κούπες από το ζωμό των ντολμάδων. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε διαλύσει το κόρν φλάουρ.
  9. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά.
  10. Προσθέτουμε και μια κουταλιά βούτυρο και το λεμόνι ανακατεύοντας καλά
  11.  Περιχύνουμε με την σάλτσα τους ντολμάδες και ανακινούμε. 
  12. Σερβίρουμε τους ντολμάδες ζεστούς.