Search
Close this search box.

Κρέμα σκυριανής φάβας

Από την Αμέρσα Παναγιώτου δεινή μαγείρισσα, Μαγαζιά, Σκύρος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. φάβα, την περίφημη πίσε Σκύρου
  • 60 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 30 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 120 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • Μάραθο σε κλωναράκια
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

  • Ελαιόλαδο
  • Ελίτσες μαύρες
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κλωναράκια μάραθου
  • Σπόρους δροσερής φρέσκης φάβας

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε τη φάβα από τυχόν πετραδάκια, την πλένουμε και την σουρώνουμε καλά.
  2. Σε ένα λίτρο νερό περίπου ρίχνουμε τη φάβα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και  αφήνουμε να βράσει.
  3. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα ξαφρίσουμε.
  4. Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας συχνά, μόνο με ξύλινη κουτάλα.
  5. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα βάζουμε το μάραθο και το πιπέρι.
  6. Μόλις πήξει η φάβα την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει αλοιφή.
  7. Σερβίρουμε σε πιάτο με ελιές, λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κλωναράκια μάραθου.
  8. Εμείς διακοσμήσαμε το πιάτο με φρέσκη φάβα Σκύρου.