Search
Close this search box.

Χταπόδι στιφάδο

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300γρ. ντομάτες φρέσκιες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 κούπα νερό και 1 κ. σ. ξύδι, για 20΄ περίπου.
  2. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι, το γυρίζουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, σοτάροντας έως ότου μαραθούν και σβήνουμε το φαγητό με 1κ.σ. ξύδι.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τριμμένη την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.