Search
Close this search box.

Χταπόδι κρασάτο

Από τη Νατάσα Σίνη, εστιάτορα , Τριζόνια

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1  κιλό χταπόδι φρέσκο 
  • 2 ποτήρια κρασί κόκκινο 
  • Λίγο ελαιόλαδο εκλεκτό 
  • Λίγη ρίγανη 

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια. 
  2. Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού με λίγο χλιαρό νερό, που μόλις το σκεπάζει. 
  3. Μετά από 45 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο και  αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά . 
  4. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.  
  5. Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι γιατί έχει αλάτι από μόνο του.
  6. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.