Μετάβαση στο περιεχόμενο
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Αρχική
Search
Χταπόδι κρασάτο
Από τη Νατάσα Σίνη, εστιάτορα , Τριζόνια
θαλασσινά
Φωκίδα
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print
Υλικά
1
κιλό χταπόδι φρέσκο
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
Λίγο ελαιόλαδο εκλεκτό
Λίγη ρίγανη
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια.
Σε κατσαρόλα σιγοβράζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού με λίγο χλιαρό νερό, που μόλις το σκεπάζει.
Μετά από 45 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο και
αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά .
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι γιατί έχει αλάτι από μόνο του.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
sissy nika
Δείτε Ακόμη
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
Δείτε την Συνταγή »
Σαλάτα μανιταριών της Εύβοιας
Δείτε την Συνταγή »
Ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά
Δείτε την Συνταγή »
Ραβανί Γαλαξιδιώτικο
Δείτε την Συνταγή »