Search
Close this search box.

Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα

Από τη Νανά Γκαμπούρα, βραβευμένη executive chef

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, κομμένες 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. άγρια ρίγανη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 πρέζα φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, εκλεκτό
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό 
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • Λαδόκολλες

Τρόπος Παρασκευής

  1. Αρχικά πρέπει να μαρινάρουμε για 30 λεπτά, το κατσικάκι με το ελαιόλαδο, το κρασί και όλα τα αρωματικά. 
  2. Σε μεγάλη μπασίνα βάζουμε το κατσικάκι και προσθέτουμε τα λαχανικά και τις πατάτες, που κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα. 
  3. Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους, το σκόρδο, τη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το αλάτι, τα πιπέρια και το φασκόμηλο. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  4. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη την μπασίνα.
  5. Τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για 3 ώρες για να μαριναριστεί το κρέας.
  6. Απλώνουμε τις λαδόκολλες και χωρίζουμε το κρέας και τα λαχανικά σε 4 μερίδες.
  7. Σε κάθε λαδόκολλα βάζουμε με την κάθε μερίδα.
  8. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή δυόσμο.
  9. Κλείνουμε την λαδόκολλα που καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα ή δεματάκι και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
  10. Σε μεγάλο ταψί βάζουμε τα «δεματάκια» και δεν βάζουμε υγρό στο ταψί.
  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  12. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για 15 λεπτά και ανοίγουμε τα πακετάκια προσεκτικά γιατί ο αχνός είναι καυτός.
  13. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα πακετάκι.
  14. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε ολόγυρα το πιάτο με πιπέρια ή πάπρικα.